A Meta Stúdió 2004 óta szerepel a nyelvoktatási piacon. A fő profilja, a szakmai idegen nyelvek oktatása, és a gazdasági, vendéglátó ipari, idegenforgalmi nyelvvizsgákra való felkészítés.

 

2007 óta aktív szereplői vagyunk Uniós mobilitási projekteknek, főleg olaszországi szakmai gyakorlatokat koordináló, felkészítő, és vizsgáztató központéként. A felkészítést és vizsgáztatást a School TV Program online alkalmazásaival, videó kommunikációs e-learning és blended learning rendszerben alkalmazzuk, kiváló eredménnyel.

 

Ezek a tapasztalatok tették lehetővé, magántőke bevonásával, School TV Program létrehozását, és fejlesztését. A Program alapötlete Dávid Ilonától származik, és Horváth Anitával együtt került részletes kidolgozásra.

 

Saját tapasztalataink alapján kidolgoztuk a gyakorlatban, a tanárok számára egyszerűen elkészíthető, és jól szemléltető multimédiás digitális tananyag rendszert, és az ehhez tartozó, komplett, videó kommunikációs és elektronikus oktatási szisztémát.

Rendszerünk alapvetően 3 fő komponensből épül fel:

  1. Videó kommunikációs alkalmazások: (Új lecke felvétel rendszer, tanulószóba rendszer, szóbeli felelet rendszer, online nézhető nyílt óra, iskolai média és kommunikációs alkalmazások)
  2. Házi feladat rendszer alkalmazásai: (Elektronikus munkafüzet, szó és fogalom tanulást segítő program, nyelvi labor , virtuális tanári szoba rendszer
  3. Multimédiás és automatizált feladatsorok digitális tananyag: (Módszertan és gyakorlat)

 

A multimédiás digitális tananyag módszertanában jártas szakemberrel, Seebauer Gabriellával való együttműködésből született meg, a módszertani megalapozottságú saját tananyag rendszer kialakítása.

 

Ez a rendszer, az iskolának, a diákoknak, a tanároknak, és még a szülőknek is, sok hasznos szolgáltatást tartalmaz, továbbá magas színvonalú oktatást biztosít az iskolákban.

A School Tv csapatának bemutatkozása:

Dávid Ilona, Programigazgató és oktató

 

Dávid Ilona vagyok, francia és olasz szakos tanár, a School TV Program alapítója. Az oktatás területén évtizedek óta tevékenykedem. Fő profilom a gazdasági nyelvvizsgára való felkészítés, és szaknyelvekből tartotok tanfolyamokat. Azáltal, hogy elsősorban lexikai ismeretekre fókuszál az oktatásom, sokszor több száz szóból álló terminológiát kell a hallgatóimnak megtanulniuk, nagyon rövid idő alatt. Ehhez a szó/fogalom tanító szoftver egy elengedhetetlen segédeszköz. A digitális taneszközökkel felszerelt virtuális tanteremben zajló tanfolyamok lehetővé tették, olyan hallgatók számára elérni a kurzusokat, akik a távolság miatt nem tudtak volna tanulni velem. Ez inspirálta a School TV Program elindítását.

Seebauer Gabriella, Módszertani fejlesztő

 

Seebauer Gabriella vagyok, eredeti szakmám szerint guttenbergi nyomdászat kéziszedőjeként tanultam és dolgoztam. Későbbiekben könyvtervezés szakot hallgattam a Lipcsei Grafikai és Könyvtervezői Főiskolán, ezt a tudásomat közel 10 évig fejlesztettem a Móra Gyermek könyvkiadó tipográfusaként. Édesapámmal Dr. Seebauer Imrével közel 40 éve kutatom a Bolyai János Tan modelljének módszertanát. Az én feladatom az alkalmazások keresése volt kettőnk munkájában. Ehhez munkához sok más tanulmányra szükségem volt, hogy megismerjem Bolyai János módszertanát, és hogyan lehet a mai emberek világával összekapcsolni. Ezt a munkát először 2001-ben a Magyar repülés 90 éve multimédiás munkában foglaltam össze. Azóta is szorosan együttműködöm a kutatási eredmények módszertani leírásának, és módszertani alkalmazásának kidolgozásában.

Ötvös Diána, Webdesigner és asszisztens

 

A nevem Ötvös Diána, webdesign-nal, logó- és arculat- tervezéssel foglalkozok. A School TV Projektben én felelek az élő videó ügyfélszolgálatért, emellett a weboldal, a logó és egyéb arculati-grafikai elemek tartoznak a hatásköröm alá. 2014-ben végeztem az Óbudai Egyetem Ipari termék- és formatervező szakán csomagolási terméktervezőként.